Kovács Gábor

Amióta eszméletemnél vagyok, szenzitív, befelé figyelő embernek ismerem magam. A világ hívságai sosem vonzottak. Ebből kifolyólag tinédzserként és fiatal felnőttként nehezen találtam a helyem a hétköznapi célok világában. Akkoriban a pótcselekvések korát éltem. A valódi dolgom helyett, ami számomra a belső fejlődést jelenti, önpusztító életet éltem. Tudtam, éreztem belül, hogy valami nagyon hiányzik. Kezdett tudatosodni, hogy nem lehet a pénz hajszolása és az utódnevelés az emberi élet végső célja.

A fordulópont 2002-ben jött el az életemben, amikor egy kedves barátom eljuttatta hozzám a M.A.N.T.R.A. (Alternatív Természettudományi Főiskola) induló képzésének tájékoztatóját. Azonnal igent mondtam rá. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjek, megleltem a hiányzó láncszemet, életem vezérfonalát. A megoldás, befelé és felfelé. Az első félév decemberében a pótcselekvések, amik addig a hétköznapjaim részei voltak, meghaladottá váltak. A beáramló szellemi energia (és impulzusok) okozta öröm szükségtelenné tette a tudatmódosító szerek további használatát. Minden nehézség nélkül léptem túl rajtuk, a nikotinfüggőségemet is beleértve. Életem nagyon erőteljes 3 éve volt, egy napjainkig tartó szellemi-lelki tisztulás kezdete.

A buddhizmussal, meditációval is a képzés alatt sikerült megismerkednem, ami 2006-ban menedékvételben csúcsosodott ki a három (Buddha, Dharma, Szangha) drágaságban. (A menedékvétel elköteleződést jelent a megvilágosodás ösvényén, amelyet a történelmi Buddha hirdetett ki megközelítőleg 2500 éve.) Ettől a ponttól datálható, hogy komolyabban kezdtem el foglalkozni a meditációval, napi szinten időt találtam arra, hogy befelé figyelhessek, megismerjem a tudatom működését, és elkezdjem szépen lassan megszelídíteni az elmém örvénylését. Egy neves tibeti mester mondta azt, hogy a legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz, ha megtanulsz meditálni. Én ennek a kijelentésnek az igazságát teljes mértékben igazoltam önmagam számára.

Jól tudom, hogy mindenki útja más. Felgyorsult, örökké pörgésre kényszerítő világunkban nem mindenki tud elköteleződni a meditáció ösvényén, vagy egyéb, teljes embert kívánó utakon. Ezért tartom remek lehetőségnek a BioLabor nyújtotta szolgáltatásokat, mert segítségével az elfoglalt, rohanó nyugati ember is lehetőséget kap arra, hogy megszabadulhasson a régóta magával cipelt lelki terhektől, betegségektől, esetleges rossz lelki-fizikai-szellemi beállítódásaitól. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a hozzánk betérőknek.