CSOPORTOK

  Ez az, ami érdekel:

  2015. május 14. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „Nem érdekel, mivel keresed a kenyeredet. Az érdekel, mi után sóvárogsz, és hogy mersz-e álmodni szíved vágyának megvalósításáról.

  Nem érdekel, milyen idős vagy. Az érdekel, mersz-e bolondnak tűnni a szerelemért, az álmaidért, a lét kalandjáért.

  Nem érdekel, milyen bolygók állnak kvadrátban a holdaddal.… Az érdekel, megérintetted-e már bánatod legbenső magját, nyitott maradtál-e az élet árulásaival szemben, vagy összetöpörödtél és bezárkóztál a további fájdalmaktól való félelmedben.

  Az érdekel, képes vagy-e elüldögélni a fájdalomban, akár a sajátodban, akár az enyémben anélkül, hogy rejtegetni, enyhíteni vagy orvosolni akarnád.

  Az érdekel, képes vagy-e elüldögélni az örömben, akár a sajátodban, akár az enyémben; hogy tudsz-e vadul táncolni, amíg az eksztázis át nem jár az ujjad hegyéig anélkül, hogy óvatosságra, realizmusra intenél másokat, és emlékeztetnéd őket az ember korlátaira.

  Nem érdekel, hogy a történet, amit elmesélsz nekem, igaz-e, vagy sem. Az érdekel, képes vagy-e csalódást okozni valakinek, ha csak így maradhatsz hű önmagadhoz, képes-e vagy-e elviselni, hogy árulással vádolnak, és közben nem elárulni saját lelkedet. Az érdekel, tudsz-e hű, és ennélfogva megbízható lenni.

  Az érdekel, képes vagy-e meglátni a szépséget akkor is, ha nem minden nap ölt csinos külsőt, és hogy az Ő jelenlétéből eredezteted-e életedet.

  Az érdekel, tudsz-e együtt élni a kudarccal, a sajátoddal vagy az enyémmel, és ettől függetlenül kiállni a tópartra, és belekiabálni a telihold ezüstjébe, hogy IGEN!

  Nem érdekel, hol élsz, és mennyit keresel. Az érdekel, fel tudsz-e kelni a gyász vagy kétségbeesés éjszakáját követően, fáradtan és összetörten, és gondoskodni a gyermekeidről.

  Nem érdekel, kik az ismerőseid, és hogyan kerültél ide. Az érdekel, beállsz-e velem a tűz közepére, és benn is maradsz-e.

  Nem érdekel, kivel, hol és mit tanultál. Az érdekel, mi tart életben belülről még akkor is, amikor más széthull körülötted.

  Az érdekel, képes vagy-e egyedül lenni, és őszintén kedveled-e önmagad társaságát a magányos pillanatokban.”

  /Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök/

  Mit tesz a fél-elem?

  2015. február 16. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „Amikor félünk valamitől, elfelejtjük, hogy magunk (tehát létezésünk MAGja) sebezhetetlen, halhatatlan, elpusztíthatatlan isteni ragyogás, a Szeretet Fénye, Isten lélekzete, és így tovább. Ha picikét magyarul beszélünk: a félelem az fél elem, vagyis nem egész. Amikor az ember fél, alkalmatlan a kiteljesedésre, akkor nem képes teremteni. A félelem akadályozza meg az embert abban, hogy Isten gyermekeként működjön ebben a világban.  A félelem miatt nem tesszük a dolgunkat a téridőben.
  Rögtön korrigálom is az iménti megjegyzést. Amikor félünk, akkor nem tudunk az eredeti szándék szerint teremteni. Mert teremtünk ám akkor is, csak nem vajas-mézes puszedliket vaníliasodóval, hanem torokgyulladást, hitelspirált, meg betöréses rablást. A gondolatnak lényeges atribútuma, hogy mindig teremtő.”

  /Burger Anikó/

  Te vagy a szerző és a főhős is!

  2015. február 9. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „A szokás illúzió, a szabadság tény, valóság. Az életem egy regény, aminek én vagyok a szerzője is, főhőse is. Az, hogy mit tesz a hős a következő fejezetben, teljesen tőlem függ, az én felelősségem.”

  /Feldmár András/

  Ha leányom lenne…

  2015. február 1. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacomments

  “Ha leányom lenne, azt javasolnám Neki, hogy ismerje meg a gyönyörszerzés minden válfaját, amihez kedvet érez. Olvasson, tapasztaljon, tanuljon a lehető legtöbbet, de minden egyes kapcsolatba, minden egyes ölelésbe érkezzen szűzen. Érkezzen érintetlenül, tapasztalatlanul, és érezze a pillanatot. Tanuljon a szenvedélytől, hogy a szeretkezés soha ne „aktus”, hanem mindig imádság, mágia, varázslat lehessen.
  Ami azt illeti… ha fiam lenne, Neki is ezt javasolnám.”

  /Burger Anikó/

  Fordulj szembe vele és nézz az arcába!

  2015. január 29. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „A szorongás eredeti célja az, hogy megóvjon minket a bajtól, de előfordulhat, és gyakran elő is fordul, hogy maga a szorongás okozza a bajt, mert olyan reakciókra sarkall, amelyek nem válnak hasznunkra.”

  /Kate Middleton/

  Másokhoz önmagunkon keresztül vezet az út

  2015. január 15. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „Mintha gondoskodhatnánk megfelelően másokról úgy, ha nem vagyunk képesek megfelelőlen gondoskodni önmagunkról; mintha kellőképpen oda tudnánk figyelni mások szükségleteire, ha mi soha egy percet sem szánunk arra, hogy meghalljuk és megértsük a sajátjainkat. Mintha fordulhatnánk tisztelettel és jóakarattal a másik felé, elfogadva sokféleségét az ellentmondásosságával együtt, ha nem fordulunk önmagunk felé tisztelettel és jóindulattal, és nem viseljük el saját ellentmondásainkat. Ismét arra lyukadunk ki, hogy a másik felé vezető út során nem spórolhatjuk meg az önmagunk felé vezető utat.”

  /Thomas D`Ansembourg/

  Bármi lehet belőled!

  2015. január 9. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „Anyám azt mondta nekem: ha beállsz katonának, tábornok lesz belőled, ha szerzetesnek mész, a végén te leszel a pápa. Én festőnek mentem, és Picasso lettem.”

  /Pablo Picasso/

  Döntéseink nyomán…

  2015. január 8. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  Nincsenek tehát hibák, csak választások. Döntéseink lelkünk fejlettségét, tisztaságát és bátorságát tükrözik. Ha felismerjük feladatainkat és a nehézségekben rejlő lehetőséget, lelkünk a fejlődés útjára lép és megtaláljuk a boldogságot a kiteljesedésben.”

  /Ábrahám-Hörömpő Andrea/

  Fel kell vállalni a fájdalmat is…

  2015. január 7. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „Föl kell vállalnunk a jelen fájdalmat a jövőbeli megelégedettség reményében, ahelyett, hogy a jelen megelégedettséget választanánk, abban a hiszemben, hogy a szenvedés így elkerülhető lesz.”

  /Morgan Scott Peck/

  A barátság margójára

  2015. január 6. - dite.hu - Egyéb commentsHozzászólások kikapcsolvacommentsCímkék:

  „A szerelem fordított barátság, úgy, hogy az egyikből mindig szivárog át valami a másikba. A szerelem néha olyan, mintha egyből kettő lenne, holott mindig kettő volt, és csak a szerelem tette eggyé. A barátság pedig néha olyan, mintha kettőből egy lenne, pedig mindig egy volt, csak a barátság tette kettővé.”

  /Hamvas Béla/

  « előző bejegyzések   |